Otse põhisisu juurde

Aktiivõppepäevad


Meenutusi aktiivõppepäevast.

 

4.a klassi aktiivõppepäev

„Kodulinn Tallinn: rännak keskaegsest kodulinnast tulevikulinna, keskkondlik vaade“. Aktiivõppepäev algas hommikul kell 8.00 ja esimese tunni teemaks oli:  Tallinn soovib kandideerida 2018 aastaks Euroopa rohelise pealinna tiitlile. Lapsed olid juba vanematega kodus arutlenud teemal: „Kuidas muuta Tallinn rohelisemaks ja keskkonnasõbralikumaks“. Ühise arutelu tulemuseks valmis igal õpilasel pilt idee tutvustamiseks kuidas Tallinna linna hoida nii, et ka tuleviku tallinlastel oleks siin tore elada. Toimus arutelu gruppides ja kodutööde tutvustamine grupisiseselt, ühiste punktide kirjapanek ja esinemine teistele gruppidele.

Teise tunni ajal koostasime projekti „Roheline kool“ raames 4a  klassi keskkonnareeglid. Ühiselt valmis kaunilt kujundatud plakat. Seejärel toimus ühine filmivaatamine „Tallinna Ajalugu“. Tutvusime „keskaja“ mõistega ja vaatasime linnulennult läbi linna ajaloo. Ühise arutelu teemaks oli: kuidas on Tallinn muutunud? Kell 10.56 Sõitsime ühistranspordiga Vanalinna, rõõmsaks saatjaks õpetaja Eha Keel. Vanalinnas oli meil vahva võimalus nautida põneva käsitöötoodanguga jõuluturgu ja kaunist jõulukuuske. Alates 12.15 külastasime Tallinna Linnamuuseumi muuseumitundi „Keskaegse maja lood“.
 

8.a aktiivõppepäev „Roheline Tallinn ja Rotermanni saladused“

Alustasime päeva koolimajas kell 9.00. Õpilased jagati gruppidesse ja algasid mõttetalgud teemal „Kui roheline on minu kodulinn?“ Kõik rühmad panid kokku olulisemad mõtted, hiljem toimus arvamuste esitlemine. Järgmiseks ülesandeks oli rühmadel välja mõelda, kuidas saaksid nemad oma kodu- ja kooliümbrust keskkonnasõbralikumaks muuta. Välja valiti kaheksa ideed, millega kõik päri olid ja 12 õpilast asus neid klassi keskkonnaplakatiks kujundama.

Kell 11 lahkusime koolimajast ja suundusime kesklinna. Jalutasime läbi sügisese Rotermanni kvartali Eesti Arhitektuurimuuseumisse, kus kõigepealt vaatasime üle kogu püsiväljapaneku, imetlesime kesklinna maketti ja tulevikuvisiooni Tallinnast.

Seejärel jagas meie grupijuht klassi omal meetodil rühmadeks, iga õpilane sai mahuka ja ülevaatliku töövihiku omanikuks, lisaks sai iga rühm oma tööülesande sealsamas töövihikus Rotermanni kvartali avastamiseks ja uurimiseks ning üheskoos (vähemalt esialgu) suunduti vahvale alale, kus vanad hooned läbisegi uute ja modernsete täienduste ja lahendustega moodustavad Tallinna ühe ilusama ja põnevama hoonestuslahenduse. Uuriti nii materjale, teesillutisi, valgustust, istumiskohtade, uste ja akende disaini kui ka hoonete ajaloolist funktsiooni. Hiljem kogunesime taas soolalattu ja kõik rühmad tegid oma avastustest ettekanded. Kell 13.55 sai programm läbi ja siis said kõik veel pisut omal käel Rotermanni piirkonda uudistada.
 

 

 8.b klassi aktiivõppepäevast Botaanikaaias

Selle õppeaasta esimese aktiivõppepäeva teemal „EV100: Linnaruum ja keskkond“  sidusime meie oma teema „Rohelise kooli“ projektiga ja sõnastasime oma teemaks „Linnaruumi roheline keskkond“.  Aktiivõppepäeval viibisime Tallinna Botaanikaias ja osalesime aktiivõppetundides „Fotosüntees ja hingamine“. Klass jaotati kaheks rühmaks ja mõlemad rühmad tegid läbi kaks toredat ja praktilist osa, kus töötati mikroskoobiga, prepareeriti lehti, jälgiti ja analüüsiti kuidas ja kus fotosüntees toimub, vaadati kuidas taimed hingavad ja muidugi külastati Botaanikaaia toredat palmimaja. Kuna käsitleme sama teemat ka bioloogias, siis nüüd saame kindlasti paremini sellest teemast aru.

Eelnevalt oli meil kohustus juurde otsida infot Botaanikaaia ajaloo kohta ja oli huvitav teada saada, et kunagi kuulusid need maad meie esimesele presidendile K.Pätsile. Ametlikult nimetati seda majapidamist Kloostrimetsa 90 taluks, rahvasuus on seda kutsutud nii Pätsi taluks kui ka mõisaks. Päts ise eelistas kasutada Kloostrimetsa talu nime. Meil oli plaanitud ka jalgsi tagasimatk läbi Pirita jõe ürgoru, aga kahjuks ilm seda ei soosinud.

Tore oli aga ka see, et saime maha pidada selle aasta esimese lumesõja ja lihtsalt olla, joosta ja möllata ökoloogiliselt puhtas keskkonnas - arvame, et puhtaimas keskkonnas Tallinnas.
 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

9.b tüdrukud käisid Toidupangas vabatahtlikuks

9.b klassi tüdrukud käisid koos klassijuhataja Valentina Tsirihhovaga Toidupangas vabatahtlikuna abiks, et abivajajatele toidupakke valmistada. See oli nende klassi keskkonnategu. Klass võeti vastu rõõmuga ja seletati neile, mida tuleb pakkidesse panna. Enne pakkimist said loomulikult kõik tüdrukud endale uhked Toidupanga põlled. Pakkimise alal jaotati tüdrukud kahte gruppi. Ka klassijuhataja töötas koos tüdrukutega usinasti. Juba tunni ajaga suutis esimene grupp tüdrukuid nii palju pakke teha, nii et majonees sai otsa. Tehti paus, käidi vett joomas ja karastati ennast Toidupanga poolt vabatahtlikele mõeldud joogivalikuga. Pakke kogunes nii palju, et vahepeal oli vaja ruumi juurde teha. Lõpuks kui ruumi oli juurde tehtud, jätkasid tüdrukud tööd. Vahepeal pidi jälle kottidele ruumi juurde tegema, aga sellegipoolest suutsid 9.b tüdrukud oma töö pool tundi varem ära teha. Tüdrukud said raske tööga lihtsasti hakkama ja see käik tekitas mitmeski huvi seal edaspidigi käia. Vabatahtlik abista

Meie kooli õpilane vabatahtlikuna Maailmakoristuspäeva videoülekande meeskonnas New Yorgis

2023. aasta maailmakoristuspäeval käis koristamas 19,1 miljonit inimest üle kogu maailma. 16. septembril kell kell 16 Eesti aja järgi alustati New Yorgi Eesti Maja juhtimiskeskuses videoülekannet maailmakoristuspäevast üle maailma. Otseülekandes näidati nii eelsalvestatud intervjuusid enam kui 140 riigi vabatahtlike meeskondadega kui tehti ka otselülitusi erinevatest tegevuspaikadest. Ülekannet juhtis ajakirjanik Colm Flynn. Meie 12.a klassi õpilane Sebastian Sepp osales vabatahtlikuna maailmakoristuspäeva videoülekande loomisel New Yorgi Eesti Majas. Tema ülesanne oli olla kaamera taga ning muuhulgas käis ta ka filmimas intervjuusid kohalike inimestega New Yorgi tänavatel. Ülekanne on järelvaadatav siin: https://www.youtube.com/live/KW8nt-I8HqY?si=PU39Rik8DV-gYIpw Sebastian tutvustas oma kogemusi ka kooliperele Rohelise kooli koosolekul 20. novembril.

Toimus Kuristiku heategevuslik jõululaat

12. detsembril toimus traditsiooniline Kuristiku heategevuslik jõululaat, kus kaubeldi omavalmistatud küpsetiste, maiustuste, käsitöö, ehete, jõulukaunistuste, piparkookidega. Laada korraldajateks olid 2.-4. klasside õpilased koos klassijuhatajate ja vanematega. Kaubavalik oli väga lai ning elav kauplemine toimus kõigil vahetundidel. Iga müüja annetas 50% oma tulust. Sellel aastal läheb meie ühine annetus, 570 eurot, Tallinna Lastehaigla Toetusfondile. Suur tänu kõigile õpilastele, õpetajatele ja vanematele, tänu kellele meie jõululaat taas toredasti teoks sai!