Otse põhisisu juurde

Rohelise Kooli projektikoosoleku protokoll nr 4


Tallinna Kuristiku Gümnaasium 

Rohelise Kooli projektikoosoleku protokoll 




18. märts 2019, nr. 4 
Tallinn  

Algus 14.00, lõpp 14.40 
Juhatasid: Karmen Kisel, Aire Luugus 
Protokollis: K. Ratassepp 
Võtsid osa: õpetajad H. Kivila, K. Vooglaid, lapsevanem K. Ratassepp, Ele-Marika Sooväli, Katrin Näär ja 20 õpilast 4a, 4.b, 5.b, 5. c, 5.d, 6.c, 7.a, 7.b 8.c, 9.a, 9.b klassist   

Päevakord: 

  1. Joonistus-ja esseevõistlus „Millises Tallinnas ma tahan elada?“ 
Aire Luugus rääkis huvitavast joonistusvõistlusest, millel meie õpilased hetkel osalevad. Tallinna linn kujundab oma tulevikku aastani 2035. Millises Tallinnas soovivad noored elada, kui nad on oma iseseisva eluga alustanud?  
Noorte tallinlaste ideede kogumiseks korraldab Tallinna arengukava 2021+ strateegiaüksus auhindadega võistluse, et nad saaksid oma mõtteid väljendada loovuse kaudu. Võistluse teemaks on „Millises Tallinnas ma tahan elada?“, mis koosneb kahest osast ja on suunatud erinevatele vanuserühmadele: 
[Sümbol]Joonistusvõistlus 1.-4. ja 5.-8. klassidele 
[Sümbol] Esseevõistlus 9.-12. klassidele 
 Tööde esitamise tähtaeg 22.04. 
Aire Luugus kutsub aineõpetajaid üles oma õpilaste töid nimetatud konkursile lähetama. Osad 4. klassid on juba joonistanud fantaasiarikkad A3 formaadis pildid, parimad saadetakse konkursile edasi. Osad pidid on välja pandud ka rohelise kooli stendile fuajeesse. 
Lisaks korraldab Looduskaitseselts koos Haridusametiga joonistusvõistluse, mis on pühendatud Tallinna mainimise 800. aastapäevale ja laulupidude 150. aastapäevaleTeemad on: „Linn, rahvas ja loodus” ja „Suu laulab ja loodus kutsub“ Tehnika vabatöö suurus A3 leht. Tööd tuleb saata Tallinna Looduskaitse Seltsi Koidu 80 10139 kuni 30.aprill 2019.a. 

  1. Osalemine EVM toimuval looduse tundmise võistlusel 
Aire Luugus rääkis, et reedel, 31. mail 2019 toimub kell 11-15 Eesti Vabaõhumuuseumis Tallinna   koolide õpilastele traditsiooniline looduse tundmise võistlus (5-liikmelised põhikooli ja gümnaasiumi õpilaste võistkonnad). 
Tänavuse võistluse põhiteemaks on Läänemeri. Kuna meie koolis toimub samal päeval lõpukella üritus, siis gümnasistide võistkond kardetavasti ei osale, aga põhikoolist 7.-8. klassidest võiks ühe võistkonna välja panna küll.  
Nimetatud projektis tegutsevad aktiivselt mitmed Tallinna koolid, nagu Gustav Adolfi Gümnaasium, Arte Gümnaasium, Audentese Erakool, Inglise Kolledž, Mustamäe Gümnaasium, Prantsuse Lütseum, Tehnikagümnaasium, 21.kool, Kadrioru Saksa gümnaasium jt. 
Võistluse ettevalmistamisel ja võistlusel tutvuvad õpilased meie kodumere elustikuga, probleemide ja kaitse korraldusega. Täpsem päevakava ja võistkondade registreerimise aeg teatatakse mais 2019. 

  1. Maa päeva viktoriin 
Karmen Kisel rääkis, kuidas on edenenud ettevalmistused I ja II kooliastme Maa päeva viktoriiniks. II kooliastme viktoriin peaks valmima ühe 8B õpilase loovtööna. Hetkel ei ole 100% kindlust, et õpilane selle tegemise lõpule viib. Kisel lubas, et viktoriin ära ei jää. Juhul, kui õpilane seda tehtud ei saa, paneb Kisel ise viktoriini kokku ja viib 4.-6. klassidele läbi.  
I kooliastme viktoriiniks oli mõned küsimused saatnud Külli Ratassepp. Üheskoos vaadati koosolekul küsimused läbi ja arutleti koos õpilastega, millised on I kooliastmele sobivad, millised võiks rasked olla. Seejärel jagati koosolekul osalenud õpilased rühmadesse ja üheskoos töötas iga rühm välja 5 küsimust 1.-3. klasside keskkonnaviktoriini jaoks. Tulemused edastati Hanna Kivilale, kes koostöös teiste 3. klasside juhatajatega paneb viktoriini lõplikult kokku.  

  1. Inglise keele ainetundide võimalikust lõimingust keskkonnateemaga 
Aire Luugus rääkis, et meie koolile saadeti materjal rollimängude läbiviimiseks võõrkeeletunnis. Sobib kasutamiseks ilmselt gümnaasiumis, aitab rikastada ainetundi ja lõimida seda aktuaalse keskkonnatemaatikaga. Materjal on leitav aadressilt: 

  1. Informatsioon ja ülesanded 
Karmen Kisel võttis koosolekul räägitu kokku ja andis teada lähema aja plaanidest ja ülesannetest. Hanna Kivila paneb koostöös 3. klasside juhatajatega kokku keskkonnaviktoriini I kooliastmele. Kasutab koosolekul õpilaste poolt välja mõeldud küsimusimugandab ja kohendab neid vajadusel. Hanna Kivila juhtimisel viiakse viktoriin läbi eeldatavasti 16. aprillil. 
Kisel vastutab viktoriini läbi viimise eest II kooliastmele. 
18. aprillil toimub iluõunapuude istutamine kooli territooriumile, istutajateks 1. klassid. Keskkonnaameti esindaja tuleb sobivaid istutuskohti üle vaatama 28.03 kell 13.00. 
Aire Luugus koostab Rohelise Kooli aastaaruande hiljemalt 2. maiks. Aruande koostamiseks on vajalik ressursikulu analüüs, mille teevad oma 10. klasside ainetundides koos õpilastega K. Näär ja K. Vooglaid. K. Näär nõustab vajadusel Kirstit, kuidas seda teha. Ressursikulu analüüs peab valmima hiljemalt 18. aprilliks. 
Selle õppeaasta viimane RK koosolek toimub 6.mail. Palun klassijuhatajatel aegsasti õpilasi informeerida. 
Sellele koosolekule on oodatud õpilane Sander Soots, kes tutvustab enda kogemust ja praktikat linnaaia rajajana projekti Lasnaaed raames. 
Maikuusse on planeeritud ka kooli territooriumi (eelkõige aia ümbruse) koristamine Rohelise kooli töörühma liikmeid kaasates. Tuli küsimus ühelt õpilaselt, et kuskil aia ääres on suured koledad betoonkamakad, kas need saaks ka ära koristada. Lubasime uurida. 
Lisaks jagasid õpilased ja õpetajad tähelepanekut, et lindude söötmine meie kooli territooriumil ei olnud eriti tulemuslik – väiksed linnud pelgasid nii avatud alale tulla ja rasvapalle rüüstasid ikka varesed või kajakad. 

Kommentaarid

  1. Kas olete ettevõtte omanik või maakler / finantsnõustaja, kes otsib ettevõtte laenu või otsite isiklikku laenu? Meie intressimäärad on taskukohased ja

    vahemikus 3% intressimäära aastas, sõltuvalt laenu tüübist. Kui olete huvitatud, võtke meiega ühendust järgmise teabega: e-posti teel; rgefer53@gmail.com

    1) nimi
    2) riik
    3) Laenusumma
    4) Laenu kestus
    5) telefoninumber
    6) amet.

    Palun võtke kõik ühendust aadressil; rgefer53@gmail.com

    Lugupidamisega,
    James® Mark

    Administreerimine.
     

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

9.b tüdrukud käisid Toidupangas vabatahtlikuks

9.b klassi tüdrukud käisid koos klassijuhataja Valentina Tsirihhovaga Toidupangas vabatahtlikuna abiks, et abivajajatele toidupakke valmistada. See oli nende klassi keskkonnategu. Klass võeti vastu rõõmuga ja seletati neile, mida tuleb pakkidesse panna. Enne pakkimist said loomulikult kõik tüdrukud endale uhked Toidupanga põlled. Pakkimise alal jaotati tüdrukud kahte gruppi. Ka klassijuhataja töötas koos tüdrukutega usinasti. Juba tunni ajaga suutis esimene grupp tüdrukuid nii palju pakke teha, nii et majonees sai otsa. Tehti paus, käidi vett joomas ja karastati ennast Toidupanga poolt vabatahtlikele mõeldud joogivalikuga. Pakke kogunes nii palju, et vahepeal oli vaja ruumi juurde teha. Lõpuks kui ruumi oli juurde tehtud, jätkasid tüdrukud tööd. Vahepeal pidi jälle kottidele ruumi juurde tegema, aga sellegipoolest suutsid 9.b tüdrukud oma töö pool tundi varem ära teha. Tüdrukud said raske tööga lihtsasti hakkama ja see käik tekitas mitmeski huvi seal edaspidigi käia. Vabatahtlik abista

Meie kooli õpilane vabatahtlikuna Maailmakoristuspäeva videoülekande meeskonnas New Yorgis

2023. aasta maailmakoristuspäeval käis koristamas 19,1 miljonit inimest üle kogu maailma. 16. septembril kell kell 16 Eesti aja järgi alustati New Yorgi Eesti Maja juhtimiskeskuses videoülekannet maailmakoristuspäevast üle maailma. Otseülekandes näidati nii eelsalvestatud intervjuusid enam kui 140 riigi vabatahtlike meeskondadega kui tehti ka otselülitusi erinevatest tegevuspaikadest. Ülekannet juhtis ajakirjanik Colm Flynn. Meie 12.a klassi õpilane Sebastian Sepp osales vabatahtlikuna maailmakoristuspäeva videoülekande loomisel New Yorgi Eesti Majas. Tema ülesanne oli olla kaamera taga ning muuhulgas käis ta ka filmimas intervjuusid kohalike inimestega New Yorgi tänavatel. Ülekanne on järelvaadatav siin: https://www.youtube.com/live/KW8nt-I8HqY?si=PU39Rik8DV-gYIpw Sebastian tutvustas oma kogemusi ka kooliperele Rohelise kooli koosolekul 20. novembril.

Toimus Kuristiku heategevuslik jõululaat

12. detsembril toimus traditsiooniline Kuristiku heategevuslik jõululaat, kus kaubeldi omavalmistatud küpsetiste, maiustuste, käsitöö, ehete, jõulukaunistuste, piparkookidega. Laada korraldajateks olid 2.-4. klasside õpilased koos klassijuhatajate ja vanematega. Kaubavalik oli väga lai ning elav kauplemine toimus kõigil vahetundidel. Iga müüja annetas 50% oma tulust. Sellel aastal läheb meie ühine annetus, 570 eurot, Tallinna Lastehaigla Toetusfondile. Suur tänu kõigile õpilastele, õpetajatele ja vanematele, tänu kellele meie jõululaat taas toredasti teoks sai!