Otse põhisisu juurde

Toimus järjekordne Rohelise Kooli seminar


4. detsembril leidis aset järjekordne Rohelise Kooli võrgustiku liikmete kokkusaamine. Seekord tuli seminar meile n-ö koju kätte ehk toimus Tallinna Kuristiku Gümnaasiumis.
Seminari avaettekandega esines õpetaja Karmen Kisel, kes tutvustas meie Rohelise Kooli tegemisi. Eriti meeldis kuulajatele meie kooli keskkonnategude idee, kus kõik klassid saavad ühise eesmärgi nimel panustada. Samuti näitasime külalistele koolimaja, meie suurt õueala ja õpilaste suurepäraseid liikumise võimalusi.
Sirje Aher koolitus- ja nõustamiskeskusest Hared tutvustas Suure Taimejahi projekti. See on Rohelise Kooli keskkonnahariduslik projekt 5-11-aastastele lastele, mis aitab koolidel ja lasteaedadel käsitleda elurikkuse teemat. Projekti käigus uuritakse taimi, nende seoseid loomadega ning seda tehakse suuresti uurimusliku õppe vormis. Uutel huvilistel on projektiga võimalik liituda järgmisel sügisel.
Väga põneva ettekandega esines Sander Olo Eesti Loodusmuuseumist, kes käsitles kliimamuutuste teemat. Olo tõi huvitavaid näiteid ja tutvustas mõtlemapanevaid fakte meie planeedi praeguse olukorra kohta. Samuti demonstreeris ta, kuidas saab teha CO2-katse, tõestamaks, et kliima soojenemine ei ole vaid vandenõuteooria.
Järgmine Rohelise Kooli seminar toimub veebruaris.











Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Osalesime taas Rohejahil

Juba traditsiooniliselt kogume igal talvel alumiiniumist küünlaümbriseid ja vanaelektroonikat. Nii ka sel aastal. Selle aasta "saak" oli küll veidi tagasihoidlikum kui eelnevatel aastatel, ent saime siiski anda oma panuse keskkonnasõbralikkuse poole liikumisel. Aitäh kõigile kogujatele!  

Võõrustasime Saaremaa Gümnaasiumi Rohelise kooli peret

3. mail käisid meil külas Saaremaa Gümnaasiumi Rohelise kooli töörühma liikmed.  Ühiselt arutasime, mis ja kuidas oleme keskkonnateemasid käsitlenud ning kuidas veelgi rohkem kogu kooliperet kaasata. Tegime ka ringkäigu koolihoovis ning tutvustasime oma kooli võimalusi Rohelise koolina. 

Toimus järjekordne Rohelise kooli veebiseminar teemal "Elurikkus ja õueala"

9. aprillil toimus Rohelise kooli võrgustikuseminar teemal "Elurikkus ja õueala". Osalejad said kuulda ettekandeid põnevate ideedega, kuidas antud teemasid Rohelise kooli igapäevaelus ja õppetöös käsitleda.  Väga vahva idee tuli Laupa koolilt, kus abituriendid külvasid kevadel porgandiseemneid kingituseks sügisel kooli asutvatele 1. klasside õpilastele. Vahvaid mõtteid oli veelgi, nagu näiteks vanade T-särkide ribadest istumisaluste punumine või toalilledele puidujääkidest nimesiltide tegemine.