Otse põhisisu juurde

3.a ja 3.b käisid tutvumas loomade talvise eluga


19. veebruaril käisid 3.a ja 3.b klass Silma Looduskoolis Läänemaal tutvumas metsloomade ja lindude talvise eluga. Õppepäeva teemaks oli „Aastaajalised muutused looduses ning taimede ja loomade kohastumine nendega“.
Ühisel ringkäigul metsa ning mere äärde võeti vaatluse alla puude ja rohttaimede välimus praegusel aastaajal. Otsiti ka loomade tegevuse jälgi. Tänavune soe ja lumeta talv on mõjutanud loomade käitumist – on linde, kes on jäänud siia talvituma tavapärase lõunasse lendamise asemel. Loomade talvekarva vahetumise eesmärk on saada kaitserüü, ent lumeta talvel on valge karvakasukas pigem ohuks. Saime ka teada, et hüljestel on tänavusel talvel eriti rasked poegimistingimused, kuna puudub merejää ja väikesed hülgepojad on maismaal palju kaitsetumad kui jääl.
Lapsed said binoklite ja pikksilmaga vaadelda luiki, keda oli rannaäärsesse lahesoppi kogunenud sadu. Samuti valmistasid lapsed rasvast ja seemnetest lindudele söögipallikesi.
Õppimine toimus nii õues kui ka klassiruumis, mängiti erinevaid keskkonnamänge ning lahendati teemakohaseid interaktiivseid ülesandeid.













Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Osalesime taas Rohejahil

Juba traditsiooniliselt kogume igal talvel alumiiniumist küünlaümbriseid ja vanaelektroonikat. Nii ka sel aastal. Selle aasta "saak" oli küll veidi tagasihoidlikum kui eelnevatel aastatel, ent saime siiski anda oma panuse keskkonnasõbralikkuse poole liikumisel. Aitäh kõigile kogujatele!  

Võõrustasime Saaremaa Gümnaasiumi Rohelise kooli peret

3. mail käisid meil külas Saaremaa Gümnaasiumi Rohelise kooli töörühma liikmed.  Ühiselt arutasime, mis ja kuidas oleme keskkonnateemasid käsitlenud ning kuidas veelgi rohkem kogu kooliperet kaasata. Tegime ka ringkäigu koolihoovis ning tutvustasime oma kooli võimalusi Rohelise koolina. 

8.a klass Nõval loodusmatkal

22. mail käis 8.a klass Nõva mail loodusmatkal. Maastik oli imeilus - liivane mererand, lopsakas mets ning tore piknikukoht järve ääres, kus oli mõnus supelda. Õpilased nautisid ilusat ilma ja looduses viibimist väga.