Otse põhisisu juurde

6. klassid osalevad oma kevadiste talgutega "110 paid Eesti loodusele" projektis

 

Meie 6. klasside õpilased tegelesid projektinädala käigus ühel päeval koduümbruse korrastamisega. Tähelepanu pöörati ka prügi liigiti sorteerimisele. Koristusvahenditena kasutati prügikotte ja kummikindaid. Õpilased töötasid koos sõbraga või väikerühmades, kokku koguti ligi 40 kotti prügi!

6.a koristas 18 30-liitrist kotti prügi ja olmejäätmeid. 6a koristas järgmised piirkonnad: metsa-ala, Priisle Maxima vastas olevalt maa-ala, Mahtra tänaval asuv mänguväljak. Mänguväljakut koristades 6.b sai kokku 7 kotti. Õpilased nentisid, et väga palju oli klaas- ja plastpudeleid ning suitsukonisid. 6.c sai kokku 5 kotti prügi. Kõige usinam õpilane kogus maal Kiviõlis kokku 3 kotti loodusesse visatud prügi.

6.d klassi õpilased ütlesid, et enamus prügi, mida leiti oli plastiktooted. Õpilased leidsid, et selle lahenduseks oleks panna rohkem prügikaste ja teha plakateid, et prügi ei visataks maha, vaid prügikasti.

Tore on tõdeda, et hoolimata kevadisest distantsõppest said meie kevadtalgud tänu tublidele ettevõtlikele õpilastele ja neid juhendanud vanematele ning klassijuhatajatele siiski tehtud!

Täname meie nüüd juba seitsmendikke - tänu neile on kodukandi loodus taas puhtam!

 Paitegijad: Tallinna Kuristiku Gümnaasiumi praegused 7a, 7b, 7c, 7d klass koos klassijuhatajate ja vanematega.




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Osalesime taas Rohejahil

Juba traditsiooniliselt kogume igal talvel alumiiniumist küünlaümbriseid ja vanaelektroonikat. Nii ka sel aastal. Selle aasta "saak" oli küll veidi tagasihoidlikum kui eelnevatel aastatel, ent saime siiski anda oma panuse keskkonnasõbralikkuse poole liikumisel. Aitäh kõigile kogujatele!  

Toimus järjekordne Rohelise kooli veebiseminar teemal "Elurikkus ja õueala"

9. aprillil toimus Rohelise kooli võrgustikuseminar teemal "Elurikkus ja õueala". Osalejad said kuulda ettekandeid põnevate ideedega, kuidas antud teemasid Rohelise kooli igapäevaelus ja õppetöös käsitleda.  Väga vahva idee tuli Laupa koolilt, kus abituriendid külvasid kevadel porgandiseemneid kingituseks sügisel kooli asutvatele 1. klasside õpilastele. Vahvaid mõtteid oli veelgi, nagu näiteks vanade T-särkide ribadest istumisaluste punumine või toalilledele puidujääkidest nimesiltide tegemine.

Osalesime õpilaskonverentsil "Lasnamäe - nutikas ja keskkonnasõbralik linnaosa"

11. aprillil toimus Lindakivi kultuurikeskuses keskkonnateemaline õpilaskonverents. See oli juba teine omalaadne. Seekord kandis see pealkirja "Lasnamäe - nutikas ja keskkonnasõbralik linnaosa". Konverentsi korraldavad Lasnamäe koolid ning seekord oli võõrustaja rollis Lasnamäe Vene Gümnaasium. Konverentsil osalesid kokku 8 Lasnamäe kooli esindajad. Päeva esimeses pooles kuulati ettekandeid kliimamuutustest, kaasavast eelarvest Lasnamäe keskkonnasõbralikumaks muutmisel ja õppeaedade loomisest ning hooldamisest. Samuti korraldati lühike ekskursioon Lasnamäe vaatamisväärsustega tutvumiseks. Pärast lõunapausi viis iga osalenud kool läbi töötoa teemal "Vanade asjade uus elu".  Meie kooli tiimis olid Annabel Ader ja Lisandra Leisson 9.d klassist, Helle Pallas, Mariete Teder, Grete Värnik ja Kendra Marjapuu 7.b klassist, Kristina Kolesova 9.a klassist, õpetajad Liis Klimov, Jana Zebergs ja Külli Ratassepp ning koolijuht Aivi Osman.  Annabel ja Lisandra viisid läbi meie ko