Otse põhisisu juurde

Leivapäev Kuristikus

14. oktoobril tähistati Tallinna Kuristiku Gümnaasiumis I kooliastmes leivapäeva.
Rukkileib on eestlaste jaoks aastasadade vältel olnud üks olulisemaid toiduaineid. Rukkileib oli igapäevane toit, mida söödi rohkesti peaaegu kõikide toitude juurde. Leib kui tervislik toiduaine on ka tänapäeval meie toidulaual au sees.
Hommikul tõid lapsed kaasa oma kodus küpsetatud leiba, et seda klassikaaslastele pakkuda. Kõigis klassides toimus temaatiline tund leivast, kus räägiti, kuidas tehti leiba vanasti ning kuidas toimub leiva tootmine tänapäeval tehastes. Samuti tutvustati õpilastele teravilju, vaadati pilte ja filmiklippe, lahendati ristsõna, nuputati ning tehti viktoriini.
Kõige põnevam osa päevast oli kindlasti leibade degusteerimine. AS Leiburi kaasabil oli lastele degusteerimiseks välja pandud kuus erinevat leiva- ja saiasorti. Lapsed said valida oma lemmiku.
Tallinna Kuristiku Gümnaasiumi I kooliastme lemmikleivaks krooniti Leiburi täisterajuuretisega seemneleib. Teise koha sai Tallinna peenleib ning kolmandaks tuli koorikleib Rukkipala.







Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Võõrustasime Saaremaa Gümnaasiumi Rohelise kooli peret

3. mail käisid meil külas Saaremaa Gümnaasiumi Rohelise kooli töörühma liikmed.  Ühiselt arutasime, mis ja kuidas oleme keskkonnateemasid käsitlenud ning kuidas veelgi rohkem kogu kooliperet kaasata. Tegime ka ringkäigu koolihoovis ning tutvustasime oma kooli võimalusi Rohelise koolina. 

8.a klass Nõval loodusmatkal

22. mail käis 8.a klass Nõva mail loodusmatkal. Maastik oli imeilus - liivane mererand, lopsakas mets ning tore piknikukoht järve ääres, kus oli mõnus supelda. Õpilased nautisid ilusat ilma ja looduses viibimist väga. 

Sisehoovi lillekastid said väikeste aednike abiga uue sisu

4.e klassi õpilased ja õpetaja Anu istutasid ja külvasid koolimaja sisehoovi lillekastidesse erinevaid taimi. Oma tubli panuse andsid ka 1.a, 1.b ja 1.e klassi väikesed aednikud, kes olid eelnevalt klassides aknalaudadel ette kasvatanud rukkililli, saialilli, päevalilli, kressi, basiilikut, öölevkoisid, lehtkapsast ja lehtpeeti.  Kuna ilmad olid väga kuivad ja kuumad, siis olid usinad 4.e klassi õpilased üle päeva töös kastide kastmisega. Praeguseks on kastide sisu löönud rõõmsalt haljendama. Õnneks on nüüd ka vihm andnud kastmisbrigaadile natuke puhkust.