14.
oktoobril tähistati Tallinna Kuristiku Gümnaasiumis I kooliastmes leivapäeva.
Rukkileib on eestlaste jaoks aastasadade vältel olnud üks olulisemaid
toiduaineid. Rukkileib oli igapäevane toit, mida söödi rohkesti peaaegu kõikide
toitude juurde. Leib kui tervislik toiduaine on ka tänapäeval meie toidulaual au
sees.
Hommikul tõid lapsed kaasa oma kodus küpsetatud leiba, et seda
klassikaaslastele pakkuda. Kõigis klassides toimus temaatiline tund leivast,
kus räägiti, kuidas tehti leiba vanasti ning kuidas toimub leiva tootmine
tänapäeval tehastes. Samuti tutvustati õpilastele teravilju, vaadati pilte ja
filmiklippe, lahendati ristsõna, nuputati ning tehti viktoriini.
Kõige põnevam osa päevast oli kindlasti leibade degusteerimine. AS Leiburi kaasabil oli
lastele degusteerimiseks välja pandud kuus erinevat leiva- ja saiasorti. Lapsed
said valida oma lemmiku.
Tallinna Kuristiku Gümnaasiumi I kooliastme lemmikleivaks krooniti Leiburi
täisterajuuretisega seemneleib. Teise koha sai Tallinna peenleib ning kolmandaks
tuli koorikleib Rukkipala.
4.e klassi õpilased ja õpetaja Anu istutasid ja külvasid koolimaja sisehoovi lillekastidesse erinevaid taimi. Oma tubli panuse andsid ka 1.a, 1.b ja 1.e klassi väikesed aednikud, kes olid eelnevalt klassides aknalaudadel ette kasvatanud rukkililli, saialilli, päevalilli, kressi, basiilikut, öölevkoisid, lehtkapsast ja lehtpeeti. Kuna ilmad olid väga kuivad ja kuumad, siis olid usinad 4.e klassi õpilased üle päeva töös kastide kastmisega. Praeguseks on kastide sisu löönud rõõmsalt haljendama. Õnneks on nüüd ka vihm andnud kastmisbrigaadile natuke puhkust.
Kommentaarid
Postita kommentaar