Meie õppejuht osales Rohelise kooli poolt soovitatud tervisliku toitumise konverentsil, mis toimus 23.septembril Zoomi keskkonnas. Üheks esinejaks oli toitumisnõustaja ja -koolitaja Reelika Õigemeel. Tema ettekande teemaks oli "Tervislik toit". Kuidas tuua mahetoit haridusasutustesse? Võtmeisikuks on kokk. Toit peab olema värske, tervislik ja maitsev. Eeskujuks on Võru maakond. Tervist toetav toit peaks olema: loomulik ehk terviktoit (töötlemata); mitmekesine; 75-80% taimne ja 20-25% loomne; värske ja mahedalt kasvatatud; vähetöödeldud; lisaainetevaba!
Söö iga päev vahepalasid (2-3 korda)
Vali toiduks naturaalsed (mahe) toiduained
Väldi lisatud suhkrut ja sünteetilisi lisaaineid
sisaldavaid tooteid
Väldi kiirtoitu ning valmis- ja pooltooteid
Söö rohkem taimset toitu, vähem loomset
Tähtis on toiduainete mitmekesisus ja tasakaal
Maitsesta toidud maitsetaimedega
Väldi magustatud jooke
Ära eksi taldrikureegli vastu
Kommentaarid
Postita kommentaar