Otse põhisisu juurde

Infokillud tervisliku toitumise seminarilt

 Meie õppejuht osales Rohelise kooli poolt soovitatud tervisliku toitumise konverentsil, mis toimus  23.septembril Zoomi keskkonnas. Üheks esinejaks oli toitumisnõustaja ja -koolitaja Reelika Õigemeel. Tema ettekande teemaks oli "Tervislik toit". Kuidas tuua mahetoit haridusasutustesse? Võtmeisikuks on  kokk.  Toit peab olema värske, tervislik ja maitsev. Eeskujuks on Võru maakond. Tervist toetav toit peaks olema: loomulik ehk terviktoit (töötlemata); mitmekesine; 75-80% taimne ja 20-25% loomne; värske ja mahedalt kasvatatud; vähetöödeldud; lisaainetevaba!

 Õige söömise 10 reeglit

 Söö regulaarselt. Söö alati hommikul

Söö iga päev vahepalasid (2-3 korda)

Vali toiduks naturaalsed (mahe) toiduained

Väldi lisatud suhkrut ja sünteetilisi lisaaineid sisaldavaid tooteid 

Väldi kiirtoitu ning valmis- ja pooltooteid

Söö rohkem taimset toitu, vähem loomset



Tähtis on toiduainete mitmekesisus ja tasakaal

Maitsesta toidud maitsetaimedega

Väldi magustatud jooke

Ära eksi taldrikureegli vastu

 Lisaks tuleb kindlasti rohkem liikuda ja vähem ekraani vaadata.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Põhikooli tüdrukud õmblesid korduvkasutatavaid näomaske

Tänases keerulises olukorras, kus levib koroonaviirus, on maskide kandmine paljudes kohtades kohustuslik või soovitatav. Ka koolis kannavad mitmed õpilased maske. Üsna ruttu sai õpilastele selgeks, et ühekordsete maskide kasutamine on suur rahaline kulu, lisaks saastab märkimisväärselt keskkonda. Nii tegid 6b õpilased käsitööõpetajale ettepaneku tunnis korduvkasutatavaid maske õmmelda. Õpetaja oli nõus ja nii valmisid mitme põhikooliklassi tüdrukutel korduvkasutatavad kangast maskid.

Tallinna Kuristiku Gümnaasiumi Rohelise Kooli tegevuskava 2020/2021

Tallinna Kuristiku Gümnaasiumi Rohelise Kooli tegevuskava 2020/2021.     1. ROHELISE KOOLI TÖÖRÜHM Tallinna Kuristiku Gümnaasiumi Rohelise Kooli töörühm tegutseb 2020/21. õppeaastal järgmises koosseisus: Õpetajad: Karmen Kisel – projekti koordinaator, 4.-6. klasside õppejuht, 11. klassi klassijuhataja; Külli Ratassepp – projekti koordinaator, klassiõpetaja, 1. klassi klassijuhatajata; Ly Melesk – 1.-3. klasside õppejuht, tervisenõukogu juht, 3. klassi klassijuhataja; Kirsti Vooglaid – loodusõpetuse ja robootika õpetaja, 12. klassi klassijuhataja; Ele-Marika Sooväli – geograafia- ja majandusõpetaja, 4. klassi klassijuhataja; Hanna Kivila – klassiõpetaja, 5. klassi klassijuhataja; Margit Onga – loodusõpetuse ja keemia õpetaja; Kartin Näär – bioloogiaõpetaja, 8. klassi klassijuhataja; Õpilased: RK töörühma kuuluvad õpilased 3., 4., 5. 6., 7., 8., 9. ja 11. klassidest. Lapsevanemad: Siret Laupa ja Jacqueline Illisson 2. TKG KESKKONNAPÕHIMÕTTED 1. Kustutame ruumist lahkudes tuled. 2. Me

Jelizaveta Grintšuk (11b) kirjutas Postimehte artikli meie Rohelise kooli tegemistest

 Äsja ilmus venekeelses Postimehes vahva artikkel Kuristiku Gümnaasiumi Rohelise kooli töörühma algatustest ja klasside keskkonnategudest. Originaalartiklit koos vahva pildimaterjaliga näeb siit: https://rus.postimees.ee/7118436/ot-posadki-narcissov-do-sbora-kofeynoy-gushchi-kak-lasnamyaeskie-shkolniki-vedut-borbu-za-ekologiyu?fbclid=IwAR0PC6T4EaqGnNdYOwe2osSFK4VpAMFhDb5aYEt-TKgfouHthy2zFYwG9Ms Autor, kes on venekeelse Postimehe noor reporter, saatis meile ka artikli eestikeelse tõlke: Viimastel aastatel on keskkonnasõbralikkuse teemad väga populaarsed. Mõned inimesed eelistavad juba praegu just biolagunevatest materjalidest pakendeid, zero waste printsiipi praktiseerivate arv kasvab, aga mida tehakse õpilaste teadlikkuse tõstmiseks Eesti koolides? 4.-6. klassi õppejuht, saksa keele õpetaja ja projekti “Roheline kool” juht Karmen Kisel jutustas SSE Riga ja Rus.Postimehe Ajakirjanduse suvekooli vilistlasele Jelizaveta Grintšukile sellest, mida tehakse Tallinna Kuristiku Gümnaasiumis ke