Otse põhisisu juurde

Sügisene saagikoristus kooliaias

Teisipäeval, 21. septembril just sügise künnisel kogunesid kooliaeda 2.b klassi õpilased. Seekordse õuesõppetunni eesmärk oli lõimida eesti keelt ja loodusõpetust ning teha kooliaias sügisene saagikoristus.
Ühisel jõul ja nõul võeti üles porgandid. Soojas suves ning rammusas turbamullas olid need kasvanud lausa hiiglase mõõtu. Samuti võeti üles lehtpeedid. Lapsed meenutasid, kui väikesed olid need taimebeebid, mis maha istutati. Suve jooksul olid ka neist sirgunud lopsakad isendid. Üllatuseks oli lehtpeetidel väga tugev juurestik, sest nende välja tõmbamisel oli vaja mitme lapse jõudu, nagu vanas heas naerimuinasjutus.
Ka sibulad ja küüslaugud olid kasvatanud alla tublid mugulad. Kõrvitsapeenrast saadi saagiks kaks korralikku kõrvitsat. Tomatitel oli küljes rohelisi vilju, mis polnud jõudnud minna punaseks. Need toodi tuppa järelvalmima.
Saialilledelt korjasid lapsed järgmiseks aastaks seemneid. Piparmünt oli kasvanud väga jõudsalt. Seda said kõik soovijad võtta koju tee tegemiseks.  
Sibulad, kõrvitsad ja osa porgandeid viidi ühiselt sööklatädidele, et niiviisi anda oma väike panus ka koolitoidu valmistamisse. Porgandit jätkus ka lastele krõmpsutamiseks.
Lapsed olid aias toimetades väga tublid. Ühiselt leiti, et niisuguseid tunde võiks olla rohkem.









Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Osalesime taas Rohejahil

Juba traditsiooniliselt kogume igal talvel alumiiniumist küünlaümbriseid ja vanaelektroonikat. Nii ka sel aastal. Selle aasta "saak" oli küll veidi tagasihoidlikum kui eelnevatel aastatel, ent saime siiski anda oma panuse keskkonnasõbralikkuse poole liikumisel. Aitäh kõigile kogujatele!  

Võõrustasime Saaremaa Gümnaasiumi Rohelise kooli peret

3. mail käisid meil külas Saaremaa Gümnaasiumi Rohelise kooli töörühma liikmed.  Ühiselt arutasime, mis ja kuidas oleme keskkonnateemasid käsitlenud ning kuidas veelgi rohkem kogu kooliperet kaasata. Tegime ka ringkäigu koolihoovis ning tutvustasime oma kooli võimalusi Rohelise koolina. 

8.a klass Nõval loodusmatkal

22. mail käis 8.a klass Nõva mail loodusmatkal. Maastik oli imeilus - liivane mererand, lopsakas mets ning tore piknikukoht järve ääres, kus oli mõnus supelda. Õpilased nautisid ilusat ilma ja looduses viibimist väga.