Otse põhisisu juurde

Meie õpilased Erin ja Karmen ning õpetaja Kirotar osalesid Euroopa noorte kohtumisel Lampedusal

Meie selleaastase Rohelise kooli üks põhiteemadest on globaalne kodakondsus. Teema hõlmab tutvumist teiste riikide rõõmude ja muredega ning koostööd noortega teistest riikidest. TKG sai kutse osaleda projektis “Siamo sulla stessa barca” (Me kõik oleme samas paadis) Lampedusal 30. sept- 3. okt. 2021. Kohtumisele sõitsid 12A klassi õpilased Erin Promet, Karmen Talviste ja õpetaja Marilis Kirotar. Projekt toimus Lampedusa saarel, mis on migratsiooni sümboliks Itaalias. Projekti eesmärgiks on läbi kogemuste, töötubade ja diskussioonide tõsta teadlikkust migratsioonist, inimõigustest ja kultuurilisest integratsioonist. Neli päeva oli tihedalt sisustatud erinevate ja sisukate tegevustega. Videotervituse projektile saatsid nii ÜRO pagulaste ülemvolinik Filippo Grandi, Euroopa Parlamendi President David Sassoli, Itaalia haridusminister Patricio Binanchi kui paljud teised. Toimusid diskussioonid inimestega, kes igapäevaselt töötavad erinevates organisatsioonides ning on seotud rände ja inimõiguste teemadega. Nelja päeva jooksul toimusid erinevad töötoad, kohtumised põgenike ning 3. oktoobri paadihukul ellujäänutega - 3.10. 2013 suri Lampedusa rannikul paadiõnnetuses 368 inimest.

3. oktoobri öösel kell 3.15 toimus kõigi projektis osalenute kogunemine ja vaikushetk, mis oli pühendatud nii neile, kes jätsid oma elu 3. oktoobril 2013 kui kõigile teistele, kes on hukkunud Vahemeres, otsides paremat elu endale, oma lastele ja peredele.
Lampedusal käinud Erin 12a klassist räägib:
"Projekt andis mulle esmakordse kogemuse töötades koos nii paljude teiste riikide õpilastega. Teemad laiendasid silmaringi ning sealt võtan endaga kaasa teadmised, mida muidu poleks ilmselt kunagi saanud. Nägin asju läbi teise vaatepunkti, kuid siiski säilis ühisosa: inimene on inimene hoolimata päritolust ning kõikide elud loevad."
Karmeni (12a) muljed:
"Olen meeletult tänulik selle võimaluse eest, mis mulle osaks langes. Antud projekt avardas mu silmaringi niivõrd palju ja pani mõistma, et meie heaoluühiskonnas peame mõtlema ka teiste riikide probleemidele, sest päeva lõpuks on kõik inimesed."
Marilis Kirotari muljed:
"See projekt pakkus palju mõtteainet, empaatiat, tänulikkust ning minuga jääb sellest projektist kindlasti mõte– maailm kuulub meile kõigile, inimõigused kuuluvad meile kõigile. Meil kõigil on võimalus oma suhtumisega muuta sallimatust ja ükskõiksust ühiskonnas. Muutused algavad väikestest sõnadest ja tegudest. Oleme väga tänulikud selle võimaluse ning sooja vastuvõtu eest Lampedusal, kindlasti mõjutas see kogemus meid inimestena, õpetajana ja õpilastena."
Projekti on kaasatud läbi aastate 55 000 õpilast 230 Euroopa koolist.










Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

9.b tüdrukud käisid Toidupangas vabatahtlikuks

9.b klassi tüdrukud käisid koos klassijuhataja Valentina Tsirihhovaga Toidupangas vabatahtlikuna abiks, et abivajajatele toidupakke valmistada. See oli nende klassi keskkonnategu. Klass võeti vastu rõõmuga ja seletati neile, mida tuleb pakkidesse panna. Enne pakkimist said loomulikult kõik tüdrukud endale uhked Toidupanga põlled. Pakkimise alal jaotati tüdrukud kahte gruppi. Ka klassijuhataja töötas koos tüdrukutega usinasti. Juba tunni ajaga suutis esimene grupp tüdrukuid nii palju pakke teha, nii et majonees sai otsa. Tehti paus, käidi vett joomas ja karastati ennast Toidupanga poolt vabatahtlikele mõeldud joogivalikuga. Pakke kogunes nii palju, et vahepeal oli vaja ruumi juurde teha. Lõpuks kui ruumi oli juurde tehtud, jätkasid tüdrukud tööd. Vahepeal pidi jälle kottidele ruumi juurde tegema, aga sellegipoolest suutsid 9.b tüdrukud oma töö pool tundi varem ära teha. Tüdrukud said raske tööga lihtsasti hakkama ja see käik tekitas mitmeski huvi seal edaspidigi käia. Vabatahtlik abista

Meie kooli õpilane vabatahtlikuna Maailmakoristuspäeva videoülekande meeskonnas New Yorgis

2023. aasta maailmakoristuspäeval käis koristamas 19,1 miljonit inimest üle kogu maailma. 16. septembril kell kell 16 Eesti aja järgi alustati New Yorgi Eesti Maja juhtimiskeskuses videoülekannet maailmakoristuspäevast üle maailma. Otseülekandes näidati nii eelsalvestatud intervjuusid enam kui 140 riigi vabatahtlike meeskondadega kui tehti ka otselülitusi erinevatest tegevuspaikadest. Ülekannet juhtis ajakirjanik Colm Flynn. Meie 12.a klassi õpilane Sebastian Sepp osales vabatahtlikuna maailmakoristuspäeva videoülekande loomisel New Yorgi Eesti Majas. Tema ülesanne oli olla kaamera taga ning muuhulgas käis ta ka filmimas intervjuusid kohalike inimestega New Yorgi tänavatel. Ülekanne on järelvaadatav siin: https://www.youtube.com/live/KW8nt-I8HqY?si=PU39Rik8DV-gYIpw Sebastian tutvustas oma kogemusi ka kooliperele Rohelise kooli koosolekul 20. novembril.

Toimus Kuristiku heategevuslik jõululaat

12. detsembril toimus traditsiooniline Kuristiku heategevuslik jõululaat, kus kaubeldi omavalmistatud küpsetiste, maiustuste, käsitöö, ehete, jõulukaunistuste, piparkookidega. Laada korraldajateks olid 2.-4. klasside õpilased koos klassijuhatajate ja vanematega. Kaubavalik oli väga lai ning elav kauplemine toimus kõigil vahetundidel. Iga müüja annetas 50% oma tulust. Sellel aastal läheb meie ühine annetus, 570 eurot, Tallinna Lastehaigla Toetusfondile. Suur tänu kõigile õpilastele, õpetajatele ja vanematele, tänu kellele meie jõululaat taas toredasti teoks sai!