Otse põhisisu juurde

7. ja 8. klasside õpilased õppisid toitu säästma

Eestis raisatakse igal aastal 164 miljoni euro väärtuses ligi 167 000 tonni toitu. 
Ka meie koolide ja lasteaedade sööklad viskavad aastas ära 1900 tonni, see on umbes 95 autokoormatäit kvaliteetset toitu. Ja valdav osa sellest, täpsemalt 80% toidukaost tuleb õpilaste taldrikutelt...
Tallinn, Euroopa roheline pealinn 2023 raames toimus 15. veebruaril meie kooli aulas toidu säästliku- ja jätkusuutliku tarbimise töötuba 7. ja 8. klasside õpilastele. Üritust viis läbi Fotografiska Tallinn restorani peakokk Peeter Pihel.
Pihel on aastaid olnud Eesti toidu ja jätkusuutlikkuse idee eestkõneleja. Töötoa käigus tutvustas Pihel, kuidas osta ja valmistada totu nii, et see oleks säästlik, loodussõbralik ning et toitu läheks võimalikult vähe raisku. Tippkokk pakkus noortele ka oma restoranis toidujääkidest valmistatud suupisteid.
Loodetavasti said osalejad kinnitust tõsiasjale, et kui veidigi mõelda ja planeerida, on võimalik päästa märkimisväärne kogus toitu.





 




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Osalesime taas Rohejahil

Juba traditsiooniliselt kogume igal talvel alumiiniumist küünlaümbriseid ja vanaelektroonikat. Nii ka sel aastal. Selle aasta "saak" oli küll veidi tagasihoidlikum kui eelnevatel aastatel, ent saime siiski anda oma panuse keskkonnasõbralikkuse poole liikumisel. Aitäh kõigile kogujatele!  

Võõrustasime Saaremaa Gümnaasiumi Rohelise kooli peret

3. mail käisid meil külas Saaremaa Gümnaasiumi Rohelise kooli töörühma liikmed.  Ühiselt arutasime, mis ja kuidas oleme keskkonnateemasid käsitlenud ning kuidas veelgi rohkem kogu kooliperet kaasata. Tegime ka ringkäigu koolihoovis ning tutvustasime oma kooli võimalusi Rohelise koolina. 

8.a klass Nõval loodusmatkal

22. mail käis 8.a klass Nõva mail loodusmatkal. Maastik oli imeilus - liivane mererand, lopsakas mets ning tore piknikukoht järve ääres, kus oli mõnus supelda. Õpilased nautisid ilusat ilma ja looduses viibimist väga.